divendres, 23 d’octubre del 2015

Reneix l'Aire F

La Venècia d'en Salvi Rius, a la Sala Aire F de l'Aliança Francesa
Ahir vàrem re-estrenar l'Aire F, la sala de fotografia de l'Aliança Francesa de Granollers. Després de cinc anys sense programació prevista, l'exposició Venècia, d'en Salvi Rius dóna el tret de sortida a una programació, comissariada per l'Elies Canyelles, que permet retornar a Granollers un espai destinat a la fotografia.
Ara que l'era digital envaeix en múltiples formats el món de la imatge i no tenim capacitat d'assumir tants impactes, val la pena recomanar aquest conjunt de fotografies acurades, reposades, amb un treball lluminós excepcional, que mostren imatges d'una de les ciutats més concorregudament turístiques però despullada de persones, i generant un aire a voltes fantasmagòric, a voltes relaxant i sobretot silenciosa, en un contrast amb la Venècia del brogit carnevalesc o musical de Vivaldi.
L'objectiu de la sala és, evidentment, que la ciutat se la faci seva. I per això es va convidar a tothom, a banda de dedicar un temps a gaudir de l'exposició -molt recomanable-, a què l'omplim de propostes per tal que a Granollers sapiguem aprofitar les oportunitats que ofereix aquest nou espai artístic recuperat. La idea de generar una marca de qualitat a l'espai del Carrer Corró -el Corró Cultural, com l'anomenà en Frederic Roda- torna a fer-se present, també amb les exposicions fotogràfiques que genera l'Agrupació Excursionista. Així doncs, llarga vida a la fotografia! Llarga vida al Corró Cultural! Llarga vida a l'Aire F!