dissabte, 27 de març de 2010

Asa Larsson. Sang vessada


Complicat, això de Finlàndia. Gent que viu tot l'hivern tancada a casa, sense parlar amb ningú. I, quan arriba l'estiu, sembla que es transformin. És normal, doncs, que els suicidis -o els assassinats- estiguin a l'ordre del dia més habitual. I a la pobra Rebekka Martinsson li toca la grossa cada cop que retorna al Cercle Polar, i sort en té de la seva amiga policia Anna-Maria Mella. Pel mig de la novel·la, dones-mossen de mentalitat massa oberta, caçadors corruptes i llobes amb potes grogues que sobrevien pels boscos àrtics.
Una bona novel·la, més psicològica que negra, ben trabada per l'Asa Larsson, que es va consolidant com una referent de la invasió de literatura policíaca que ens arriba del nord.


L'editorial en diu: « Una mirada fascinant sobre el fanatisme religiós i la corrupció a les societats modernes ».
És ple estiu a Suècia, la llum del dia s’estira fins a trenc d’alba i el llarg i solitari hivern queda enrere. És un moment màgic a la pacífica ciutat de Kiruna, al Cercle Polar, però un assassinat trenca la calma de la comunitat.
Text de contraportada
És ple estiu a Suècia, la llum del dia s’estira fins a trenc d’alba i el llarg i solitari hivern queda enrere. És un moment màgic a la pacífica ciutat de Kiruna, al Cercle Polar, però un assassinat trenca la calma de la comunitat: el cos sense vida de Mildred Nilsson, una rectora de la parròquia de Jukkasjärvi, penja d’una cadena de ferro davant de l’orgue de l’església.
Feia uns mesos, l’advocada Rebecka Martinsson havia resolt un assassinat atroç de característiques similars, una experiència traumàtica de la qual intentava recuperar-se a Estocolm. Però aquest nou crim portarà Rebecka novament a Kiruna, la seva ciutat natal, per mirar d’unir les peces d’un sòrdid trencaclosques... Per sort, pot comptar amb l’ajuda d’Anna-Maria Mella, la resoluda inspectora de policia que ha tornat de la seva baixa maternal.Com més s’endinsen en el misteri, més atrapades queden totes dues dins un món de dolor i curació, de pecats sexuals i, sobretot, de sacrificis letals.