dissabte, 27 de març del 2010

Eulàlia Canal. La palangana i el cas de l'àvia Hortènsia

No és fàcil crear un personatge com la Palangana. I, menys encara, seguir donant-li vida amb més d'una aventura. I l'Eulàlia Canal ho aconsegueix, amb una altra història d'aquesta bruixa desentegada tan especial, que sempre fa el que li dóna la gana. (O no se suposa que és això el que fan totes les bruixes?).
En aquesta ocasió, amb els seus amics en Guido i la Rita, dues criatures escorniflaires de pa sucat amb oli, haurà d'aconseguir evitar que la seva àvia, l'Hortènsia, es faci cada cop més petita.
La històra pot semblar terriesgarrifosa, ja que fins i tot, aconseguiran anar fins al regne dels morts, amb la mágia de la pols espiabombolles! Però no us espanteu. La ímaginació sensible de l'Eulàlia, afegida a la simpatia de les il·lustracions de la Cristina Sardà, fa d'aquest llibre un dels més recomanables per als més petits de casa.

La contraportada en diu:
L’Hortènsia, l’àvia d’en Guido i la Rita, pateix un estrany mal: cada dia s’encongeix una mica més i es va fent petita. Això li passa des que va morir l’avi. Enyoritis, en diuen. En Guido i la Rita tenen por que l’àvia acabi desapareixent i creuen que aquest mal només el pot curar la màgia de la Palangana. Així doncs, demanen a la Palangana que vagi a buscar l’avi al regne dels morts i el faci tornar, encara que només sigui per al dia de l’aniversari de l’àvia. La Palangana se n’haurà d’empescar de tots colors per reeixir en aquesta missió impossible. Sort que guarda la dent número set a dins la panxa del gat!