dimecres, 6 de gener del 2010

Poesia 2009

Segueixo amb les llistes. I ara m'atreveixo amb la poesia. Tenim una comarca fèrtil, i la collita d'enguany no n'és cap excepció. És cert que la poesia necessita repòs, i els tempos són bastant diferents dels de qualsevol altre gènere. Per això, enguany ens hem d'alegrar del retorn literari d'alguns, i esperar que la pausa dels altres doni fruits ben aviat. La meva proposta en referència al 2009 seria la següent:


Poesia:
· Per entrants, un parell de retorns, tot i que ens els ofereixen de lluny: el d'en Lambert Botey, ensenyant-nos el seu Cantó ocult del cor, per entre els racons de la ciutat de Viena.
· També el retrobament de l'Enric Boluda, Com d'una casa, com si volgués tornar a casa, des de les terres de ponent.

· El plat del dia correspondria a la Ivette Nadal, que ens ofereix el seu Camí privat , cada cop més consolidat com el d'una gran cantautora. Cuinat des de Roca Umbert, un disc de poemes recitats li fa de salsa.
· I, sobretot, hem d'acompanyar la collita del 2009 amb Els llops, un poemari col·lectiu, escrit a sis mans: les de l'Esteve Plantada, la Laia Noguera i en Joan Duran. Aquests llops mosseguen, i de valent!