dimecres, 6 de gener del 2010

Infantil 2009

Per si encara no ho sabíeu, sóc un gran lector de llibres per a infants i joves. Una afició que vaig adquirir -ves per on- de ben petit, i que he procurat no perdre des d'aleshores. I, com que al Vallès hi tenim un bon elenc d'autors -i il·lustradors- de primer ordre, no em puc estar de dir-vos, en una llista qualsevol, aquells llibres amb els quals he flipat més durant el 2009. Són aquests:

Infantil i juvenil:
· Per començar, l'any extraordinari de l'Eulàlia Canal, amb la seva granja de cargols fabufantàstics, a l'entorn del seu sensacional -que vol dir ple de sensacions- arbre de les històries. Un any per emmarcar.






· En Josep-Francesc Delgado també ha tingut un any prolífic, amb una proposta triple: el refredat de la Sagrada Família, que relliga el turisme cultural amb l'explotació laboral dels xineos; El mussol Oriol i el lladre de les endevinalles, el primer dels casos d'un nou i perspicaç detectiu i el seu fidel perdiguer; i Els eriçons i la terra fosca, amb un parell d'eriçons trapella de protagonistes.
La natura i la cultura, els eixos temàtics d'en Josep-Francesc, es complementen amb cada una de les seves noves aventures.

· Finalment, jo destacaria la reedició d'Ariadna, de la Núria Albó, pel Ruore de can Roca, una editorial garriguenca que, passet a passet, va fent forat.

I no es pot acabar aquesta selecció de bones noves del 2009 sense recordar que la Mercè Escardó va ser premiada amb el Guardó Marta Mata, de l'Associació de Mestres de Rosa Sensat, per la seva tasca de tots aquests anys al capdavant de la biblioteca de Can Butjosa. Per molts anys, Mercè!