diumenge, 12 de febrer del 2012

Joaquim Carbó. Un dia en la vida d'en Felip Marlot

Qui diu que els dies es fan curts ara que som a l'hivern? Si voleu apreciar com s'allargassen, només cal que us llegiu aquesta nova aventura d'en Felip Marlot, un dels molt bons perdiguers que tenim pel país. De fet, feia ja alguns anys que esperàvem que el seu creador, en Joaquim Carbó, ens regalés una nova tongada dels seus casos, i sembla que la feina se li ha anat acumulant fins a condensar en un dia tot un seguit de problemes que haurà de solucionar de tres quarts de vuit del matí a les dotze en punt. Entremig, i per intentar cobrar una factura pendent, ajuda a trobar un gos, una feina, un violí robat, un nen perdut, i d'explicar-nos un munt d'anècdotes d'altres aventures.
No és el primer cop que deixo anar la meva dèria per aquest detectiu enginyós, a qui no li cal mai la violència per a resoldre els seus casos, sinó que utilitza la intuïció, la sort i la intel·ligència, amanida també amb la imaginació del seu autor.
Per això, celebro com el que més el seu retorn, i demanaria a l'autor que no cal esperar a disposar d'un bon munt d'històries per tenir un llibre tan dens. Potser en dosis més petites, el llibre seria més passador, i no caldria esperar tant de temps a conèixer-ne de noves.
Les il·lustracions de l'Òscar Julve -un jove però consolidat il·lustrador que es passejar per tot arreu amb els seus estris de dibuix- ajuden molt a donar aquest toc de desmanegat i bonàs que caracteritza el detectiu.
En resum, doncs, un llibre imprescindible pels amants de la bona novel·la negra, siguin o no joves d'edat, però amb ganes d'aventures.


Què en diu l'Editorial?
Col·lecció «Sopa de Llibres»

Edat recomanada: a partir de 10 anys
Gènere: policíaca/misteri
Dades tècniques
Pàg.: 208
Format: 13 x 20
Data de publicació: novembre de 2011
Un dia de la vida d’en Felip Marlot
Aquí teniu una altra aventura d’aquest pacífic detectiu, bon jan i carregat de paciència que, per culpa de la crisi, es veu obligat a fer un viatge a Morvià amb la seva inseparable i atrotinada Vespa. No té cap més remei que anar-hi a cobrar una factura pendent si vol arribar a final de mes. Tant a l’anada com a la tornada, i mentre recorda alguns dels casos més recargolats que ha resolt, viurà situacions ben difícils, enrevessades i inesperades, de les quals se’n sortirà, com sempre, gràcies al seu enginy, la casualitat i una mica de sort. Això sí, sense recórrer mai a la violència! Si llegiu atentament aquest llibre, podreu saber, minut a minut, com és el dia a dia d’aquest personatge tan eixerit.


Joaquim Carbó, l’autor
Nascut a Caldes de Malavella l’any 1932, va participar en el naixement de la revista Cavall Fort. Ha escrit una sèrie de nou novel·les amb Henry Balua i Pere Vidal de protagonistes, una de les quals és La casa sota la sorra. A Editorial Barcanova ha publicat una novel·la inquietant, Interfase amb mosca, però un dels personatges que estima més de tots és el detectiu Felip Marlot. Felip Marlot i les joies, que es va publicar a Editorial Barcanova, la quarta aventura d’aquest detectiu. Les tres primeres es titulen En Felip Marlot, Un altre Felip Marlot, si us plau! i El rock d’en Felip Marlot.


Òscar Julve, l’il·lustrador
Nascut a Barcelona l’any 1972, es va llicenciar en Belles Arts. Col·labora habitualment en diverses editorials, revistes, estudis de disseny, agències de publicitat i productes audiovisuals. Ha guanyat diversos premis de prestigi i, a més, és l’autor del disseny de dues formiguetes de peluix que surten a la televisió.