dijous, 16 d’agost del 2012

Què faria Lady Gaga si fos un Museu?

Qui no ha jugat mai a endevinar un personatge si fos un arbre? O un animal? O un llibre? Doncs això és el que fa en Jasper Visser, l'autor d'aquest Blog sobre els museus del futur, en el que intenta explicar aspectes sobre innovació i participació en els museus. I es pregunta què faria Lady Gaga si fos un Museu.
Com que les propostes són del tot suggerents i interessants per a qualsevol tipus de museu o d'activitat, en mal-tradueixo el seu post.


Què faria Lady Gaga si fos un museu?

Inspirat per la suggerent presentació en diapositives que també enllaço (10 maneres de ser un geni del màrqueting, com Lady Gaga), i en el fet de Lady Gaga té gairebé 80 milions d'Scrobbles a last.fm, només superat pels Beatles al llarg de tots els temps,en Jasper Visser ens proposa les següents idees sobre què faria Lady Gaga si fos un museu:  ...

  • Faria que tothom estigués segur que existeix
El museu de Lady Gaga no es conformaria amb sortir a la guia Lonely Planet com una d’aquelles coses que es poden fer en un dia plujós. Ella estaria allà condimentant cada esdeveniment possible amb les seves cançons úniques ... perdó, la seva col·lecció! La mostra del 2009 Els que van a morir et saluden per alguns museus de Nova York em ve a la ment com una cosa que el Museu Gaga agrairia. 
  • Nodriria els seus fans i visitants com a petits monstres 
El Museu Gaga fa que els seus fans i visitants se sentin com les persones més especials de la terra. No només els membres (els que compren els CD). El visitant ocasional, el tweep, el fan de Facebook, tots són especials i el Museu Gaga els fa saber que ho són. Fins i tot aquells que reproduccions il·legals de la seva col·lecció, amb drets d'autor en línia. Tota persona que hagi pagat d'uns segons d'atenció a ella és una mica un Petit Monstre del Museu Gaga. 
  • Seria tan apassionada amb el que fa que ho encomanaria als altres
El Museu Gaga estima la seva col·lecció. A ella li encanta la seva feina, com contribueix a la cultura i la societat. Ella és tan apassionada per les coses més avorrides que fins i tot els visitants no poden deixar de contagiar-se amb el seu entusiasme. Aquest tros de fusta antiga passa a ser una cosa extraordinària. De fet, la majoria dels visitants no vindrà per res de semblant en el curt termini i el Museu Gaga es penedeix que la Guia escopís una mica quan explicava aquesta història, però és que ... estem tan orgullosos de tenir aquest tros de fusta aquí a la pantalla.
  • No tindria por de trencar les convencions
Per descomptat que no podeu cantar estant borratxo, com un ídol de 24 anys d'edat (d’adolescents). I per descomptat, no podeu combinar els objectes històrics amb l'art de carrer contemporani. I molt menys tenir al vostre públic participant en el disseny d'aquesta exposició, o treure la vostra peça més valorada, només perquè no agrada realment a ningú. Això no us convertirà en el Museu Gaga. El Museu Gaga constantment estaria fent recerca de noves convencions per trencar, perquè sap que es converteix en atractiu quan un s'atreveix a ser diferent. 
  • Lluitaria cada dia per esdevenir absolutament la millor, tal com és
Quantes vegades heu respost a una idea fabulosa que si vosaltres fóssiu el Guggenheim o el Louvre, sí que podríeu fer-ho. El Museu Gaga no ho fa mai. Ella creu que algun dia pot convertir-se en el millor museu del món, tot i que les seves cançons -la col·lecció-, uhm ..., no són gens especials i hi ha un milió de persones tractant d'arribar a la mateixa cosa. Ella voldria museus que permetessin "caminar en un deliri tan gran com et puguis imaginar - i després lluitar cada dia tan dur per tal que la mentida es converteixi en realitat".

Això és només un 2 per cent, però aposto a que hi ha un munt d'altres coses que Lady Gaga faria si es tractés d'un museu ... Quines altres proposeu?