diumenge, 15 de novembre del 2009

Bridges. Guillem Callejón, Dimas Corbera i Alfons Bertran

Jazz dels Pirineus? Jazz de Granollers? En tot cas, jazz d'avui. Tranquil i reposat, sorgit dels capvespres d'hivern al Pirineu i de les matinades embriagadores del Vallès. Jazz que demostra que aquests joves músics arriben al seu primer projecte editat amb molta més maduresa que rauxa.
En Guillem Callejon, en Dimas Corbera i l'Alfons Bertran exposen el seu jazz minimalista, sobri, sentit i sincer, ideat a partir de la construcció de ponts entre la seva mirada -i oïda- cap al jazz més actual, el que ells viuen avui, i el que han estudiat i après dels seus referents durant temps.
I, pel que veig, ja han començat a recollir bones crítiques arreu.
Editat per Quadrant Produccions, no puc deixar de fer-vos notar el disseny -i especialment les il·lustracions- de la Vanesa Freixa. (Un potxó!). Ells en diuen que: Aquest jove trio llança la seva òpera prima des d'una visió absolutament personal i contemporània. El seu indubtable coneixement de les actuals tendències del jazz internacional i la seva ben aconseguida voluntat de fer alguna cosa amb una estètica pròpia, són elements ben resolts en aquest treball de presentació que han editat sota el títol Bridges. Jazz introspectiu però intens on la tècnica es posa al servei de la sensibilitat per crear atmosferes i escenes de gran nivell musical. Un trio que sens dubte aproxima el panorama del jazz més proper als corrents més atrevits del moment.
Enhorabona! Que vol dir: quina hora de bona música que ens regalen, aquests joves!