diumenge, 16 de desembre del 2012

Sílvia Soler. Una família fora de sèrie

Això de patir insomni et permet hores de lectura d'allò més diverses. Per exemple, els llibres que la B. té a la seva tauleta, com ara els de la Sílvia Soler. I, d'una tirada, m'he empassat tant el d'Una família fora de sèrie com la seva continuació, Un creuer fora de sèrie. Un bon fart de riure, unes gotes de tendresa i moltes ganes de mostrar que la convivència -i les convivències- en la diversitat és, a més d'emocionant i divertit, fins i tot necessari.
I és que això de les famílies XXL, com les anomena, és un fenòmen cada cop més estès. En aquest cas, una perfecta parella -la de la Maria i l'Oriol- que comporta una perfecta família complexa, amb tots els orígens, nivells socials, tribus urbanes i altres diversitats imaginables. Fins i tot, amb un wòlof "de tota la vida"!. (Tot i que, amb això de la crisi, tinc la sensació que la cosa va de baixa, amb menys divorcis, separacions i nous "ajuntaments" que mai).
Si, a més, hi afegim una herència que imposa unes condicions ben estrafolàries, ja tenim un guió ben entretingut. I, en el segon llibre, un creuer que també dóna força joc, amb tants embolics com calgui. (Això sí, sense l'escena del cambrot dels Germans Marx!).
Queda clara que a la Sílvia no se li escapen els referents basats en la televisió. De fet, tot i que ella fa una llarga llista amb els programes multifamiliars dels darrers quaranta anys de televisió, a mi em ve al cap la sèrie Majoria Absoluta, dels Dagoll Dagom. I no li fa por, tampoc, reconèixer la inspiració innegable en la sèrie The Love Boat (Vacaciones en el mar, que en dèiem a aquella època).
De la Sílvia, m'agrada el treball que fa a l'Ara de les criatures, recordant-nos setmanalment que tots hem passat per aquesta fase. Els seus Petons de diumenge, que van agradar molt a la sogra, o la sèrie dels 39+... , que ha passat per totes les noies de la colla, són uns referents literaris ben agraïts, sobretot de la part femenina de la colla.
Per tant, doncs, interessat en passar una altra bona estona si és que en fa una continuació. ...
Què en diu l'Editorial?

Una família fora de sèrie

Autor: Sílvia Soler
Titol Original:Petons de diumenge
Col·lecció: Clàssica [Núm 838 ]
Núm edició: 1
L’Oriol i la Maria ja no són joves i tenen un passat, i uns fills, i unes exparelles i unes famílies que tenen les seves peculiaritats.
Text de contraportada
L’Oriol i la Maria ja no són joves i tenen un passat, i uns fills, i unes exparelles i unes famílies que tenen les seves peculiaritats. I malgrat tot, estan disposats a crear una família. Serà una família XXL, diferent i extraordinària, una família fora de sèrie. Per aconseguir aquest objectiu, la parella protagonista compta amb la inesperada la tia Antigua, que decideix intervenir en el futur de la seva neboda més moderna i descreguda. L’herència d’aquesta vella parenta alterarà la ja per si mateixa complicada vida de l’Oriol i la Maria, encara que, ja se sap, al final l’amor sempre triomfa…

    Un creuer fora de sèrie

    Autor: Sílvia Soler
    Titol Original:UNA FAMÍLIA FORA DE SÈRIE 2
    Col·lecció: Clàssica [Núm 893 ]
    Núm edició: 1
    • 1er capítol (PDF)
    « Continuen les aventures de la família fora de sèrie! »
    Si sou dels que us apunteu a un creuer cada estiu, riureu molt. I si sou dels que no us hi apuntaríeu per res del món, riureu més.
    Text de contraportada
    La família XXL de l’Oriol i la Maria s’embarca al Perla del Mediterráneo, tal com van decidir un cop van cobrar l’herència de la tia Antigua. El vaixell els portarà a Roma, Mònaco, Venècia, Nàpols... i, per a alguns, serà el vaixell de l'amor. La Txari s’embolica amb el metge del vaixell, les adolescents s’enamoren del Sandro, el cantant que amenitza les nits del creuer i la Mar, la filla de l’Oriol, troba l’amor de la seva vida, el Gaël, un pijo molt educat i, en paraules de la Maria, ric del cagar. Tot es complica, o no, quan la Mar i el Gaël decideixen casar-se...

1 comentari:

Anònim ha dit...

És el meu primer llibre que llegeixo en català i em vaig agradar molt!