diumenge, 20 de febrer del 2011

El cas del lladre de flors

L'escena del crim
Un post de cap de setmana, com un petit homenatge a la BCN Negra de fa pocs dies, i veient que a Singapur estudien ciències tot fent de CSI, recupero un dels casos resolts per les detectius Núria i Aina -de l'agència de detectius Nuraina- durant les festes de Nadal: El cas del lladre de flors.
Arribades a casa, les dues detectius es troben un missatge del comissari Montsant, enfeinat a més no poder, per tal que l'ajudin a recuperar un objecte desaparegut, un test amb flors, i atrapar-ne el lladre. Per tant, han de realitzar un extens treball, primer de memòria - per recordar l'objecte que falta: un test amb una gran orquídea-, després d'anàlisi de les empremptes digitals trobades a l'escenari del crim -alguna per despistar-; i finalment relacional, lligant caps amb unes quantes pistes més escampades pel camp de joc: una petjada, un catàleg de l'Abacus, una premsa de flors, ...
Les detectius analitzant les pistes
Les dues detectius van saber endevinar quin havia estat el seguit dels esdeveniments, de principi a fi: En Q. va voler regalar a la B. una flor assecada (per això, el catàleg de regals i la premsa!). Però en va triar una de massa gran per a la petita premsa de flors artesanal de casa. La primera teoria les va portar a la terrassa, per si en Q. -enginyós de mena- havia pensat en assecar-la tot penjant-la a l'estenedor. Veient que no allà no va ser, repensen la qüestió: per què no va fer servir la premsa? Perquè l'orquídea era massa gran. Així, opten per imaginar-se la única idea que se li podia acudir a en Q.: assecar l'orquídea a la secadora!
I allà la van trobar, dins la secadora de roba i al costat de les vambes que havien provocat la petjada. Un altre cas resolt per les dues detectius de l'agència Nuraina!