diumenge, 30 de gener del 2011

Lo Tafanari 2011

M'arriba un sobre procedent del Pallars, amb l'edició del 2011 de l'agenda de dones del Pirineu Lo Tafanari *. Com l'any passat, un regal excepcional, preciós i molt valuós, per tot allò que representa. Editat per l'Associació Cultural Cambuleta -que, entre d'altres actuacions, s'ha dedicat a editar llibres en dialecte pallarès-, és una prova de la capacitat de crear amb qualitat arreu del territori. El pròleg n'explica el sentit perfectament:
Ja la tenim aquí! La sempre esperada, per les que la parim i per a qui la comparteix, agenda de la dona Lo Tafanari 2011, que aquest any creix i es converteix en la tercera d'una gran família.
Les i els que ja la coneixeu i repetiu l'experiència d'adquirir-la, sabeu que doneu suport a un projecte de visibilització de les dones dintre de l'àmbit creatiu de les comarques pirinenques. I sabem que valoreu l'agenda, no com un simple objcte on s'anota el que s'ha de fer cada dia sinó que va més enllà, perquè cada pàgina és fruit de l'esforç i la suma del treball d'aquestes 32 dones que s'expressen i creen de maneres molt diverses i personals. ...

EN AQUESTA NOVA EDICIÓ, podeu trobar creacions de dissenyadores, guies de muntanya, ceramistes, pintores, teixidores, cutivadores, escriptores, fotògrafes, peixateres, expertes en teràpies naturals, professores de ioga ... que provénen de les següents comarques: Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Solsonès, Vall d'Aran.
Si segueixes el fil d'aquesta agenda trobaràs a l'inici de cada mes una obra col·lectiva feta entre dos dones que, disfrutant de l'experiència de la trobada i la coneixença MÚTUA, creen en comú una obra que respira l'encontre. Més endavant, visualitzem les creacions individuals de cadascuna d'elles. I per acabar el mes, coneixem els consells per a l'ànima i el cos de tres dones que volen compartir les seves experiències i apropar-nos a la terra on vivim.
El Pirineu i les seves muntanyes són el fil conductor que, seguint-lo, ens ajuda a trobar-nos i construir un nou teixit, de noves formes i d'emocions compartides. En aquestes pàgines han aflorat molts sentiments com a dona, mare, filla, néta, padrina, ... que prenen especial rellevància i ens proposen un viatge particular pels racons i records més íntims.
Gràcies, dones, per la generositat de comapartir-ho! Un plaer sentir-vos tan a prop malgrat les distàncies.
I gràcies -i felicitacions- a l'Ester, la Vanesa, l'Anna i la Cinta, per la idea de l'any als Pirineus!
(Tot i que Tafanari és una paraula pallaresa que significa aparell sexual femení, el DCVB no ho sé trobar així).

1 comentari:

mOntanyanes ha dit...

moltes gràcies Quico!!!! un potxó molt gros des de casa!!!

vanesa