dilluns, 5 de setembre del 2011

Oriol Renart. Good business!

Un llibre que us empassareu en un tres i no res, explicant els principis de la responsabilitat social de les empreses, embolcallada com a novel·la romàntica. L'Oriol Renart, gerent d'AlterCompany, ressegueix -amb passió pel seu ofici- els diversos àmbits d'actuació d'una empresa socialment compromesa (una empresa imaginada, a partir de diversitat d'exemples reals d'altres empreses que han tastat, amb èxit, la RSC). I, per a això, es val d'un jove periodista que va descobrint, entrevista a entrevista, tots i cada un dels racons, dels secrets i de les bondats d'aquesta nova manera d'enfocar el treball empresarial, tot i que ens assegura que l'RSC no és pas bondat, sinó intel·ligència.
En aquesta entrevista a l'ARA, l'Oriol explicava amb claredat la seva filosofia: "les empreses del futur seran responsables o no seran". En moments en què ens estem replantejant el model econòmic i social, les empreses han de jugar-hi un paper clau, assumint la seva responsabiltiat -envers els treballadors, clients, l'entorn, els proveïdors, ...- i posant-la en l'eix central de la seva estratègia. I els consumidors, és clar, també hi ajudaran: "la simpatia social per una marca es convertirà en un factor de compra decisiu". La qüestió és veure si aquest futur ja és aquí, o encara és lluny.
(Com sempre, no em puc estar d'assenyalar que la RSC també hauria d'incloure una mirada cultural sobre el seu àmbit d'actuació. Per això, trobo a faltar la versió catalana del llibre. A veure si aviat ens arriba!).
Molt recomanable de llegir en un cap de setmana, per desestressar-vos de la feina. I veureu que no podreu resistir-vos al somriure de la Gabriella!
Què en diu l'Editorial Plataforma?
La deliciosa historia de la Compañía General del Desayuno.
La responsabilidad social no es bondad, es inteligencia.

Good Business! es la forma más sencilla de entender por qué las empresas responsables no sólo son mejores y venden más, sino que también ayudan a mejorar nuestra sociedad y nuestro mundo.
Oriol Renart nos hace descubrir, a través de los ojos de Luis, un joven becario muy curioso recién llegado a la redacción de un periódico, la importancia de la responsabilidad de la empresa de hoy, plasmada en la Compañía General del Desayuno.
Poco a poco iremos conociendo cómo la responsabilidad llega a todas las dimensiones de la empresa y a su entorno... Todo ello a través de una historia llena de ilusión, optimismo, pasión, generosidad y, sobre todo, resonsabilidad. Good Business! es el libro de los líderes empresariales y responsables del futuro.


"Oriol Renart es una persona lúcida, amable, brillante. Un extraordinario profesional y ser humano. Un gran amigo. Un bello relato que nos inspira a ser mejores empresarios, ciudadanos y personas. Un libro que merece ser leído y disfrutado." Álex Rovira, escritor y conferenciante
"Leer este libro es la manera más fácil, divertida, rápida y efectiva de entender qeu la responsabilidad social corporativa va mucho más allá de hacer aportaciones enconómicas puntuales de ayuda humanitaria o de ayuda al desarrollo." Luis G. Renart, profesor del IESE, responsable de The IESE Africa Initiative y padre del autor
"Espero que su lectura inspire y contagie a muchos lectores, ya sean managers, empresarios, emprendedores o ciudadanos, de ese espíritu solidario y generoso que todos deberíamos tener." Ana Palencia, directora de Comunicación de Unilever España
"Pocos profesionales tienen la experiencia y la capacidad emprendedora de Oriol Renart de participar en el diseño de un mundo y modelos empresariales más sostenibles que permitan garantizar un futuro mejor. En este libro nos permite reflexionar sobre lo que significa ser un excelente profesional: autoexigirse el compromiso y sacrificio necesarios en nuestra aactividad profesional." Gerard Costa, profesor de ESADE